Talvipuutarha on ollut yli 125 vuotta kaupunkilaisten virkistys- ja kohtauspaikka. Hienostunut eksoottisten kasvien keidas kutsuu viherretkelle kaikkina vuodenaikoina. 

Kukoistusta kolmessa huoneessa

Talvipuutarhassa on yli 200 erilaista kasvia. Palmuhuoneessa ja Länsisiivessä viihtyvät palmujen lisäksi huonekuuset, uljas kuningasmagnolia, vanhan ajan huonekasvit sekä noin 130-vuotias kameliapuu, joka on puutarhan vanhin kasvi. Kaktushuone on puolestaan kaktusten ja mehikasvien valtakuntaa.

Joulun kukkijoita ovat joulutähdet, atsaleat, tulppaanit, amaryllikset, hyasintit ja kielot. Helmikuussa voi päästä todistamaan lumikuningattaren kukintaa ja pääsiäisenä kukoistavat pääsiäisliljat ja tulppaanit. Syksy on orkideoiden parhaimman kukinnan aikaa. Kasvien lisäksi kävijöitä ilahduttavat altaassa uiskentelevat karpit.

Opastetut kierrokset

Kierroksen hinta on 120 euroa + alv/ryhmä/opas. Sunnuntailisä 70 euroa + alv/ryhmä/opas.

Opastuksen voit tilata Helsinki Oppaat ry:n Talvipuutarhan historiaan perehtyneiltä matkaoppailta osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Koronaviruspandemian aikana ryhmän enimmäiskoko on 10–13 henkilöä. Tätä isommat ryhmät jaetaan pienemmiksi ryhmiksi, ja jokaisella ryhmällä on oma oppaansa.

 

Talvipuutarhaa ei vuokrata tilaisuuksien järjestämiseen.

Talvipuutarha sijaitsee Töölönlahden pohjoispäässä, Olympiastadionin vieressä, osoitteessa Hammarskjöldintie 1 A.